Zavitek iz hokaido buče

Zavitek iz hokaido buče

SESTAVINE:

Za nadev potrebujemo sledeče:

  • 0,5 kg pasirane posnete skute
  • 1 kisla smetana
  • 1 jajce
  • 2 ščepca soli
  • 1 manjša hokaido buča
  • pest pinjol
  • jogurtovo maslo
  • vlečeno testo
  • bučno olje

Hokaido bučo dobro operemo, izdolbemo in naribamo. V ponvi popražimo pinjole, da zadišijo. V večji posodi zmešamo posneto skuto, kislo smetano ter jajce. Posolimo in dodamo naribano bučo, ki jo predhodno dobro ožamemo. Dobro premešamo in na koncu v maso vmešamo še popražene pinjole.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo dve plasti vlečenega testa. Pokapamo ga s stopljenim jogurtovim maslom in premažemo z nadevom. Zvijemo in položimo na pekač. Sestavine zadostujejo za dva zavitka.

Pečemo na 160 stopinj celzija, približno 45-50 minut.

Postrežemo, ko se ohladi in pokapljamo z bučnim oljem Kocbek.

burek