Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

NasvetiOljna terapija
Oljna terapija sončnično olje - Oljarna Kocbek

Oljna terapija

Z oljno terapijo se dandanes zdravi že zelo veliko ljudi. Doslej nismo zasledili nobenega stranskega učinka in nobene kontraindikacije. Takšno zdravljenje priporočamo tudi tistim, ki so prepričani, da so popolnoma zdravi, ker sproti odpravlja strupe iz telesa. To je izredno pomembno, kajti dandanes uživamo industrijsko osiromašeno, manjvredno, ekološko onesnaženo hrano in v velikih mestih, a tudi industrijskih krajih, dihamo nezdrav zrak, poln strupenih snovi.

Kako poteka oljna terapija

Kakor pravi dr. Karach, je pri zdravljenju z oljno terapijo bistveno to, da je preprosto.

“Takšno zdravljenje priporočam tudi tistim, ki so prepričani, da so popolnoma zdravi, ker sproti odpravlja strupe iz telesa.”

– Gorazd Kocbek –

Oljna terapija - Oljarna Kocbek
Po zjutraj opravljeni oljni terapiji je v ustih in v vsej ustni votlini občutek popolne higiene in slina, ki se nam nateka v ustno votlino, je kot bistra voda. Tako ugodno in prijetno začnemo dan, na delo ali kamorkoli že lahko odidemo brez kompleksov, ki nastanejo zaradi neprijetnega zadaha iz ust. Preden se po terapiji lotimo kave, je priporočljivo, da najprej izpijemo še kozarec vode z žlico jabolčnega kisa, počasi, po požirkih.

Kako deluje oljna terapija s hladno stiskanim oljem

Pri oljni terapiji gre za ustno prebavo. Ko v ustih obračamo olje, se nabere veliko sline, tako da se skozi ustno sluznico iz krvi izsesavajo strupi. Zato tega olja nikakor ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno. Če bi eno samo kapljico te tekočine pregledali pod drobnogledom, bi videli neznansko veliko mikroorganizmov. Nekateri so nepogrešljivi, ker sprožijo kemične spremembe za predelavo in prebavo hrane, drugi so patogeni in povzročajo bolezni.

Sončnično olje - Oljarna Kocbek

Ko imamo med terapijo olje v ustih, se dogaja tole: ko smo lačni, se vse bakterije nabirajo v želodcu in čakajo na hrano, zoprn občutek v želodcu, kadar smo lačni, je zahteva bakterij po hrani. In ker jim hrane, namreč olja, ki ga ne pogoltnemo, ne spustimo v želodec, pridejo one v usta in tam sprožijo prebavo hrane – olja. Po dvajsetih minutah žvrkljanja olja v ustih, ko se nam je nabralo nič koliko kisline – bakterij – jih izpljunemo. Tako smo se jih znebili. Za nadaljnjo prebavo potrebne mikroorganizme pa naš osebni računalnik – možgani – takoj na novo programira (in telo proizvede), tako da obenem tudi osvežuje možgane.

Ta osvežitev se pokaže takoj: povrne se nam zdrav tek, spet dobro spimo in veliko si lahko zapomnimo. Naj še omenimo: zdrav tek pomeni, da bomo jedli toliko, kolikor zahteva naše telo in da se bodo suhi zredili do optimalne teže in debeli počasi shujšali, dokler ne bodo dosegli prave teže. Tistim, ki mislijo, da so predebeli, po vsakem obroku priporočamo kozarec vode z jabolčnim kisom.

"Eden najvidnejših učinkov oljne terapije je utrditev majavih zob, vračati se jim začne belina, krvavenje se ustavi, olje pa obračamo dvajset minut v ustih zato, ker se skozi ščitnico vsakih 17 minut pretoči vsa človeška kri."

Ščitnica in druge žleze v našem telesu namreč delujejo kot filtri. Celice, iz katerih sestoji ščitnica, privlačijo jod. Njen z jodom bogati izloček v teh sedemnajstih minutah uniči patogene mikrobe, ki so prišli v kri zaradi kakšne kožne poškodbe, ranice ali pa skozi sluznico nosa in grla, ali z absorbirano hrano iz prebavnih organov. 

Močne virulentne klice pešajo z vsakim prehodom skozi ščitnico. Po vsakih nadaljnjih sedemnajstih minutah so bakterije vedno šibkejše, dokler nazadnje ne izginejo. Toda to se zgodi edino tedaj, če ima ščitnica dovolj joda. Če ga nima, škodljivih mikroorganizmov, ki krožijo s krvjo, ne more uničiti, kakor je namenila mati narava.

Oljna terapija Oljarna-Kocbek-semena
Oljna terapija Oljarna-Kocbek-sončnice

Vse to pove, kaj zmore oljna terapija, kako dobro se počuti ščitnica, ko ji ni treba delovati z vso močjo, ker te bakterije, ki jih mora ščitnica uničevati počasi, ko kri kroži skoznjo, kratkomalo v ustih poberemo in izpljunimo. S tem ščitnico razbremenimo, saj ima še druge naloge, najpomembnejša od teh pa je obnavljanje energije za naše vsakdanje delo

Ščitnica in naša količina energije sta tesno povezani – torej je naša energija odvisna od pravilnega delovanja ščitnice. Zato se nam z oljno terapijo naglo vrača psihofizična moč, ščitnica deluje neobremenjeno, možgani delujejo sveže.

Po drugi strani se z oljno terapijo sproščajo zdravilne oljne sestavine v slino, ki jo kri neposredno vsrkava skozi sluznico. Kaj torej naša kri vsrkava iz sončničnega olja? Sončnično olje je pravi zaklad vitaminov in mineralov, najpomembnejši so vitamini B, B1, B2 in E, minerali fosfor, kalij, magnezij, veliko nenasičenih kislin, karotinoidi in lecitin. S to preprosto oljno terapijo telesu samo nekoliko pomagamo. 

Vse nadaljnje zdravljenje opravi človeški organizem sam. Zdravi celice, tkiva in notranje organe hkrati. Preprečuje uničenje zdrave mikroflore in s tem tudi svoj razkroj. Človekovo ravnotežje ni več ogroženo, razne bolezni ne morejo več nastajati, živimo bolje in dlje.

Kaj povsem odpravimo z oljno terapijo?

V organizmu se pospeši presnova in to je pogoj za zdravje. Odpravimo glavobol, bronhitis, zobobol, tromboze, kronična obolenja krvi, artrozo, ohromelost, ekceme, želodčne čire, črevesne bolezni, srčna in ledvična obolenja, encefalitis, ženske bolezni. 

Oljna terapija zdravi tudi vse kronične bolezni, obolenja živcev, težave z želodcem, bolečine pljuč in jeter, epidemično razširjeno spalno bolezen in tudi bolezni, ki jih je povzročilo jemanje strupenih kemičnih zdravil. Dr. Karachi pravi, da je njegova metoda zdravilna za ves organizem hkrati in učinkuje tudi preventivno. 

To je posebej pomembno pri življenjsko nevarnih tvorbah in infarktnih stanjih. Glede na stadij bolezni rakastih bolnikov in bolnikov z aidsom ne more biti odveč upanje, da bo tudi njim pomagala oljna terapija, dopolnjena z vsakdanjo medicino, postom, makrobiotično hrano, poseben poudarek pa je na uživanju jabolčnega kisa, medu, limon, kvasa, ribjega olja, kalčkov (sploh sojinih), magnezijevega klorida in pozitivni usmerjenosti. Naše zdajšnje misli so preobrazba energije naše prihodnosti. Obudimo v spominu, kako vitamini v sončničnem olju delujejo proti raznim boleznim:

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Oljno terapijo priporočamo tudi po napornem fizičnem delu, ko nas boli hrbtenica, ali nas bolijo roke ali noge. Po končanem delu, preden se lotimo hrane, v ustih žvrkljajmo sončnično olje. Čez uro bodo izginile vse akutne bolečine in počutili se bomo kot da nismo težko delali.

Deli nasvet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Poglej ostale nasvete

Nasveti
admin

Kulinarično doživetje v oljarni Kócbek

𝐈𝐳 𝐃𝐮𝐛𝐚𝐣𝐚 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐨 – 𝐤𝐮𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐜̌𝐧𝐨 𝐝𝐨𝐳̌𝐢𝐯𝐞𝐭𝐣𝐞 𝐯 𝐨𝐥𝐣𝐚𝐫𝐧𝐢 𝐊𝐨́𝐜𝐛𝐞𝐤 V oljarni Kócbek smo prvič izvedli nepozabno 𝐊𝐮𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐜̌𝐧𝐨 𝐞𝐤𝐬𝐩𝐥𝐨𝐳𝐢𝐣𝐨 𝐨𝐤𝐮𝐬𝐨𝐯

Preberi več »
blog-toplo-hladno-stiskanje-oljarna-kocbek
Nasveti
admin

Hladno in toplo stiskanje

Pri postopku hladnega stiskanja ni nobene obdelave semena. Semena se ne meljejo, ne segrevajo ali pražijo, temveč se iz celih semen iztisne olje s posebno stiskalnico za razliko od načina toplega stiskanja, kjer se semena pražijo in mehansko obdelajo.

Preberi več »
Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

KošaricaSubtotal

0.00
X