Polpeti iz bučk in ovsenih kosmičev
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
15 minut
Količina:
2 osebi
Sestavine:
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 100g finih ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 50g parmezana
- 1 žlička soli
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 220°C. Bučko operemo in nastrgamo v manjšo skledo ter pustimo stati okoli 10 minut. Česen olupimo in narežemo na majhne kose.
2. V ločeno skledo vsujemo ovsene kosmiče, sol in parmezan. Dodamo česen.
3. Z rokami zajamemo nastrgane kose bučk in jih dobro ožamemo, da se znebimo prevelike količine tekočine. Ožete bučke dodamo k ovsenim kosmičem in premešamo.
4. Mešanici dodamo jajce in znova premešamo. Mešamo približno 5 minut, da se vse sestavine dobro povežejo.
5. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo kroglice ali majhne okrogle polpete, ki smo jih oblikovali iz pripravljene zmesi.
6. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Bio štajersko prekmursko bučno olje
Ekološko pridelana bučna semena v postopku toplega stiskanja poskrbijo za avtentičen okus tega olja, ki prihaja od tam, kjer se buče počutijo najbolje na svetu.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.