Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

NasvetiKuharski chef Tomaž Kavčič
Kuharski chef Tomaž Kavčič - Oljarna Kocbek

Kuharski chef Tomaž Kavčič

Jedi Tomaža Kavčiča poznajo okuse, arome, teksture in kombinacije. Mojster kulinaričnega ustvarjanja uporablja tehnike, učinke in zgodbe, ki vključujejo vse čute našega doživljanja. Ceni domače, lokalno in podpira slovenske zgodbe.

Kuharski chef Tomaž Kavčič

Tomaž podpira tudi zgodbo oljarne Kocbek, saj je v njej prepoznal strast, tradicijo in trud, s katerim se družina ukvarja vse od daljnega leta 1929.

Da je družina še kako pomembna, se zaveda tudi kuharski chef, ki je navdihe svoje kuhe našel tudi v jedeh njegove mame in none. Gostila Lojze sloni na dolgoletni tradiciji in se prvič omenja leta 1897. Vsaka generacija je dodala v svoje jedi nekaj edinstvenega in unikatnega. Ob vseh harmoničnih in prefinjenih okusih Vipavske doline se v jedeh občuti duša, s katero še danes pripravljajo jedi.

Tomaž Kavčič danes slovi kot pesnik okusov, tehnologij kuhanja in vrhunskih sestavin. Ljubi Vipavsko dolino, ki jo ponosno pokaže vsakemu – na krožniku. Ni je jedi v tej gostilni, ki ne bi trkala na bogato lokalno tradicijo. Vsaka jed nastane najprej v njegovi glavi, nato jo drzno preizkusi še na kuhinjskem terenu.  

“Moj slog je v bistvu preprost: vztrajanje pri osnovnih sestavinah in njihovih prvinskih okusih, spoštovanje tradicije, zavedanje, od kje sem. Največji izziv je zadržati konstantnost, da bi vsak gost vedno dobil tisto, zaradi česar je prišel. Ta cilj je postalo vodilo vseh v naši restavraciji in tudi način življenja kulinaričnega tima”

(Tomaž Kavčič za Vivi – šolo okusov)

  • Po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalcev in sledilcev na družbenih omrežjih je Tomaž Kavčič uvrščen na lestvico najboljših 100 chefov na svetu The Best Chef Awards.
  • Član mednarodnega gastronomskega združenja Chaîne der Rôtisseurs in Le Soste
  • Dolgoletni predsednik slovenske sekicje Jeunes Restaurateurs d’Europe
  • Dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost 2017/2018
  • Gostilna Pri Lojzetu je leta 2020 prejela svojo prvo MICHELIN zvezdico. Po vodniku Gault & Millau je za leto 2020 prejela 17.5 točk ter 4 kuharske kape in postala najboljša Slovenska restavracija.
  • Po izboru The Slovenia Restaurant Awards se je leta 2020 uvrstila med TOP 3 slovenske restavracije, zmagala je tudi v regionalni kategoriji ter se po njihovem izboru uvrstila kot najboljša gostilna v Sloveniji.

Kuharski chef Tomaž Kavčič

Tomaž ob pripravljanju jedi, kjer je nanašal bučno olje po kapljicah, s pipeto Kócbek.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Deli nasvet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Kocbek bio štajersko prekmursko bučno olje 250ml

Izdelek iz nasveta:

Bio štajersko prekmursko bučno olje

Ekološko pridelana bučna semena v postopku toplega stiskanja poskrbijo za avtentičen okus tega olja, ki prihaja od tam, kjer se buče počutijo najbolje na svetu.

Preveri v trgovini

Poglej ostale nasvete

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

KošaricaSubtotal

0.00
X