Bučna Rolada
Čas priprave:
20 minut
Čas kuhanja:
10 minut (čas hlajenja ni vštet)
Količina:
5 oseb
Sestavine:
- 7 jajc
- 7 žlic sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- 1 limonin sladkor
14 dag bučnih mletih semen (ali 7 zvrhanih jušnih žlic)
- kisla smetana
- malo pecilnega praška (pol žličke)
- 3 žlice bučnega olja
Postopek:
1. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Masi dodamo mleta semena in sneg (penasto umešane beljake), ki smo mu dodali vanilin sladkor. Preden vse skupaj rahlo premešamo, dodamo še malo pecilnega praška in dolijemo bučno olje.
2. Maso vlijemo v pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko in pečemo približno 10 minut pri 180 °C. Ko je biskvit pečen, ga zvijemo in ohladimo.
3. Ohlajenega namažemo s kislo smetano, ga ponovno zvijemo in zavijemo v aluminijasto folijo ter za nekaj časa postavimo v hladilnik (da rolada postane sočna).
Bučna rolada je naš priljubljen recept babice Silve.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Bučna rolada za sladko razvajanje
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.