
Hladna Kumarična juha
Čas priprave:
8 minut
Čas kuhanja:
0 minut
Količina:
2 osebi
Sestavine:
- 2 veliki jedilni kumari
- 180g navadnega čvrstega jogurta
- 1 mlada čebula
- ½ pločevinke belega fižola
- 2 žlici štajerskega prekmurskega bučnega olja
- 1 žlička soli
Postopek:
1. Pločevinko fižola odpremo, odlijemo tekočino in fižol splaknemo pod tekočo vodo. Polovico vsebine shranimo v hladilnik.
2. Kumari in mlado čebulo operemo in narežemo na manjše kose. Kose približno polovice kumare prihranimo. Ostale vsujemo v električni kuhinjski sekljalnik (blender) in dodamo vse ostale sestavine (jogurt, sol, bučno olje, fižol)
3. Sekljalnik vklopimo in pustimo delovati dokler ne dobimo homogene gostljate zmesi. Pred serviranjem lahko juho poljubno dolgo hladimo v hladilniku.
4. V krožnik serviramo juho s prihranjenimi kumaričnimi koščki in nekaj žlicami bučnega olja.
Nasvet:
Hladna kumarična juha je odlična s posipanimi bučnimi semeni in bučnim oljem.
Štajersko prekmursko bučno olje nosi evropsko oznako Zaščitena geografska označba, kar še samo potrjuje, da je to izdelek, ki mu lahko zaupate.
Gurmanski užitek: Pristen in originalen okus bučnega olja bo vašim jedem dodal edinstveno noto. S svojim bogatim in intenzivnim okusom bo Štajersko prekmursko bučno olje vaša skrivna sestavina za prave gurmanske užitke.
Uživajte v vrhunski kakovosti in okusu Štajersko prekmurskega bučnega olja ter dvignite svoje kulinarične dosežke na novo raven!
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Hladna kumarična juha

Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.