
Hladna pečena paprika s skušami in bučnim oljem
Čas priprave:
5 minut
Čas kuhanja:
25 minut
Količina:
2 osebi
Sestavine:
- 4 podolgovate rdeče paprike
- 4 žlice olivnega olja
- 1 žlička soli
- 6 žlic bučnega olja
- v olju vloženi fileji skuše
- 2 žlici navadnega čvrstega jogurta
Postopek:
1. Pečico segrejemo na 220°C. Manjši pekač namastimo z olivnim oljem.
2. Paprike operemo, položimo na pekač, posolimo in kar cele pečemo približno 20-25 minut.
3. Po koncu pečenja jih pustimo da se ohladijo na sobno temperaturo.
4. Postrežemo skupaj s skušami, bučnim oljem in čvrstim navadnim jogurtom.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.

Izdelek iz nasveta:
Bio štajersko prekmursko bučno olje
Ekološko pridelana bučna semena v postopku toplega stiskanja poskrbijo za avtentičen okus tega olja, ki prihaja od tam, kjer se buče počutijo najbolje na svetu.
Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.