1. Pečico segrejemo na 220°C. Manjši pekač namastimo z olivnim oljem.
2. Paprike operemo, položimo na pekač, posolimo in kar cele pečemo približno 20-25 minut.
3. Po koncu pečenja jih pustimo da se ohladijo na sobno temperaturo.
4. Postrežemo skupaj s skušami, bučnim oljem in čvrstim navadnim jogurtom.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Bio štajersko prekmursko bučno olje
Ekološko pridelana bučna semena v postopku toplega stiskanja poskrbijo za avtentičen okus tega olja, ki prihaja od tam, kjer se buče počutijo najbolje na svetu.
Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.