Juha iz zelenih bučk in zelene
Čas priprave:
35 minut
Čas kuhanja:
15 minut
Količina:
3-4 krožniki
Sestavine:
- 2 čebuli
- 1 bučka
- 1 steblo zelene
- 3 žlice olja oljne ogrščice
- 1 žlička soli
- 400ml vode ali zelenjavne jušne osnove
- 3-4 žličke kisle smetane
- bučno olje
Postopek:
1. Čebulo, zeleno in bučko narežemo na majhne kose. Na olju oljne ogrščice najprej prepražimo čebulo in zeleno toliko časa, da čebula rahlo »oveni«, nato dodamo na kose narezano bučko.
2. Pražimo še 5 minut in vmes večkrat premešamo. Po pretečenem času dodamo vodo ali zelenjavno jušno osnovo in pustimo da rahlo vre približno 20 minut.
3. Izklopimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in premešamo.
4. Po želji lahko vsak krožnik juhe okrasimo z žličko kisle smetane in bučnim oljem.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Hladno stiskano olje oljne ogrščice
Ekološko pridelana bučna semena v postopku toplega stiskanja poskrbijo za avtentičen okus tega olja, ki prihaja od tam, kjer se buče počutijo najbolje na svetu.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.