Pražen krompir z bučkami na bučnem olju
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
45 minut
Količina:
2-3 osebe
Sestavine:
- 2 čebuli
- 2 velika krompirja
- 1 bučka
- 3 žlice Štajersko Prekmurskega bučnega olja
- 1 žlička soli
- bučna semena
Postopek:
1. Krompirja z olupkom najprej skuhamo do mehkega in ohladimo ravno toliko, da ju lahko olupimo.
2.Bučko in čebulo narežemo na manjše kose in jih na bučnem olju pražimo približno 10 minut.
3. Kuhana krompirja narežemo na kose in jih po 10 minutah dodamo k bučkam in čebuli. Med stalnim mešanjem pražimo še 5 minut.
4. Na koncu posolimo in dodamo nekaj grobo mletih bučnih semen.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Jedilna bučna semena – navadna
Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.