Solata iz kitajskega zelja in bučnim oljem
Čas priprave:
3 minut
Čas kuhanja:
8 minut
Količina:
2 osebe
Sestavine:
- manjša glava kitajskega zelja
- 2 trdo kuhani jajci
- bučno olje
- sol
- jabolčni kis
Postopek:
1. Jajci položimo v lonec, prelijemo z vodo in pristavimo. Kuhamo do vretja, nato pustimo vreti še nadaljnjih 5-10 minut. Po koncu kuhanja odlijemo vročo vodo in prilijemo mrzlo, da bomo jajci lažje olupili.
2. Kitajsko zelje operemo in narežemo na trakove.
3. Jajci olupimo in umijemo, ter narežemo na poljubne dimenzije. Potresemo jih po kitajskem zelju.
4. Začinimo z radodarno količino bučnega olja, soli in jabolčnega kisa.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.