1. Jajci položimo v lonec, prelijemo z vodo in pristavimo. Kuhamo do vretja, nato pustimo vreti še nadaljnjih 5-10 minut. Po koncu kuhanja odlijemo vročo vodo in prilijemo mrzlo, da bomo jajci lažje olupili.
2. Kitajsko zelje operemo in narežemo na trakove.
3. Jajci olupimo in umijemo, ter narežemo na poljubne dimenzije. Potresemo jih po kitajskem zelju.
4. Začinimo z radodarno količino bučnega olja, soli in jabolčnega kisa.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.