
Solata s svežimi šparglji in trdo kuhanim jajcem
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
5 minut
Količina:
1 oseba
Sestavine:
- Šop mladih špargljev
- 2 trdo kuhani jajci
- sol, jabolčni kis
- nekaj žlic bučnega olja
- pražena bučna semena
Postopek:
1. Šparglje operemo in odrežemo morebitne trde konce. Narežemo jih počez na približno 1cm dolge valje.
2. Jajci skuhamo in nadrobno narežemo.
3. Serviramo v skodelico. Najprej vsujemo koščke špargljev, nato koščke jajc. Začinimo z bučnim oljem, kisom in soljo ter premešamo.
Nasvet: Solata s svežimi šparglji je odličen lahek prigrizek za malico ali večerjo.
Gurmanski užitek: Pristen in originalen okus bučnega olja bo vašim jedem dodal edinstveno noto. S svojim bogatim in intenzivnim okusom bo Štajersko prekmursko bučno olje vaša skrivna sestavina za prave gurmanske užitke.
Uživajte v vrhunski kakovosti in okusu Štajersko prekmurskega bučnega olja ter dvignite svoje kulinarične dosežke na novo raven!
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Solata s svežimi šparglji in bučnim oljem

Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.