Solata z belim fižolom in praženimi mandlji
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
5 minut
Količina:
2 osebe
Sestavine:
- 200g očiščenega motovilca
- ½ pločevinke belega fižola
- pest mandljev
- 100g češnjevih paradižnikov
- začimbe za solato (bučno olje, jabolčni kis, sol)
Postopek:
1. Mandlje narahlo popražimo v suhi ponvi. Ponev segrejemo, vsujemo mandlje in med nenehnim mešanjem pražimo približno 3-5 minut.
2. Pločevinko odpremo, odcedimo fižol in ga vsujemo v skledo za solato.
3. Motovilec po potrebi očistimo in dodamo fižolu v skledi. Češnjev paradižnik operemo in prav tako vsujemo v skledo.
4. Solato začinimo z bučnim oljem, kisom in soljo ter premešamo. Na koncu potresemo s praženimi mandlji in postrežemo.
Nasvet: Solata z belim fižolom in praženimi mandlji je odlična jed za večerjo.
Štajersko prekmursko bučno olje nosi evropsko oznako Zaščitena geografska označba, kar še samo potrjuje, da je to izdelek, ki mu lahko zaupate.
Gurmanski užitek: Pristen in originalen okus bučnega olja bo vašim jedem dodal edinstveno noto. S svojim bogatim in intenzivnim okusom bo Štajersko prekmursko bučno olje vaša skrivna sestavina za prave gurmanske užitke.
Uživajte v vrhunski kakovosti in okusu Štajersko prekmurskega bučnega olja ter dvignite svoje kulinarične dosežke na novo raven!
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Solata z belim fižolom
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.