Testenine s piščancem v smetanovi omaki z bučkami in bučnim oljem
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
45 minut
Količina:
3 osebe
Sestavine:
- 1 bučka
- 500g filejev piščančjih prsi
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici bučnega olja
- 200ml sladke smetane
- 2 žlički soli
- 300g testenin
Postopek:
1. Piščančje prsi operemo in narežemo na majhne kose.
2. Bučko narežemo na kocke, česen sesekljamo.
3. Olivno olje segrejemo v ponvi, dodamo kocke bučke in česen ter pražimo približno 20 minut. Vsakih nekaj minut premešamo.
4. Med praženjem segrejemo približno 1 liter osoljene vode do vretja. Ko začne vreti, vanjo stresemo testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži. Ko so skuhane, odlijemo vodo, jih oplaknemo s svežo hladno vodo in pustimo v loncu.
5. Po 20 minutah praženja bučk in česna dodamo meso. Ob stalnem mešanju pražimo približno 5 minut, nato pokrijemo in na srednji temperaturi kuhamo še 15 minut. Po 15 minutah odstranimo pokrovko in pustimo kuhati še vsaj 5 minut, da odvečna voda, ki so ji izločile bučke izpari.
6. Bučkam in piščancu prilijemo sladko smetano, solimo in mešamo še nekaj minut.
7. Odstavimo in v omako vsujemo skuhane testenine.
8. Testenine postrežemo prelite z nekaj žlicami bučnega olja.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.