Zelenjavni riž z bučnim oljem
Čas priprave:
15 minut
Čas kuhanja:
35 minut
Količina:
3 osebe
Sestavine:
- 180g riža za rižote
- 250g korenja
- 2 manjši čebuli ali 1 večja
- 200g šampinjonov
- 50g parmezana
- 50g grobo mletih bučnih semen
- 3 žlice olivnega olja
- 3 žlice bučnega olja
- 1 žlička soli
- 1 žlička suhega timijana
Postopek:
1. Korenje operemo in nastrgamo. Čebulo očistimo in narežemo na koščke. Na olivnem olju pražimo korenje in čebulo približno 10 minut. Vmes večkrat premešamo.
2. Med praženjem narežemo šampinjone na četrtine. Po 10 minutah jih dodamo k korenju in čebuli ter med stalnim mešanjem pražimo še naslednjih 10 minut.
3. Zelenjavi dodamo riž, premešamo in zalijemo s približno 320ml vode. Posolimo in narahlo pokrijemo s pokrovko. Na blagi temperaturi kuhamo približno 15 minut, dokler riž ne popije vse vode. Vmešamo 1 žličko suhega timijana.
4. Po koncu kuhanja dodamo bučno olje, parmezan in bučna semena.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Jedilna bučna semena – navadna
Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.