Umešana jajčka na bučnem olju
Čas priprave:
5 minut
Čas kuhanja:
5 minut
Količina:
Sestavine za eno osebo
Sestavine:
- 3 jajca
- Štajersko prekmursko bučno olje
- 1 manjša čebula
- sol po okusu
- 10-20g bučnih semen
Postopek:
1. V manjši skledi zažvrkljamo jajca. Čebulo nasekljamo na majhne kose. Bučna semena grobo zmeljemo v mlinčku ali v terilniku. Vmešamo jih v razžvrkljana jajca in solimo po okusu.
2. Na štedilniku segrejemo ponev z bučnim oljem. Ko sta ponev in olje segreta, na hitro popražimo čebulo. Po nekaj minutah dodamo jajčno mešanico in mešamo dokler jajca na zakrknejo.
3. Takoj postrežemo z nekaj dodatnimi kapljicami bučnega olja.
Umešana jajčka na bučnem olju lahko pripravite tudi kot navadna jajčka, okus je enostavno božanski.
Nasvet:
Bučno olje lahko segrevate, ampak tudi zanj velja, da ima svojo točko dimljenosti. Torej trenutek, ko ga segrevate, da se iz njega zakadi. Vsako olje ima to točko in ko se iz njega zakadi, pomeni, da ste ga pregreli. Niste ga uničili, amapk uničili ste vse nejgove dobre lastnosti – vitamine, mineralie, kar olje vsebuje.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Umešana jajčka na bučnem olju
Izdelek iz nasveta:
Jedilna bučna semena – navadna
Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.