
Zelena prosena kaša z bučnimi semeni in osličem
Čas priprave:
15 minut
Čas kuhanja:
30 minut
Količina:
Za 2 osebe
Sestavine:
- 200g prosene kaše
- 30g bučnih semen
- 2 žlici štajerskega prekmurskega bučnega olja
- 1-2 žlički soli oz. po okusu
- 2 večja fileja osliča brez kosti
- olje oljne ogrščice
- svež peteršilj (po želji)
Postopek:
1.Proseno kašo skuhamo v 2-3x količini vode oz. po navodilu na embalaži. Ko povre vsa voda in je kaša skuhana, vmešamo sol in bučno olje. Bučna semena grobo zmeljemo v mlinčku ali stremo v terilniku ter jih vmešamo v proseno kašo.
2.File osliča operemo s toplo vodo in ju položimo na pekač, obložen z večji kosom papirja za peko. Pečico segrejemo na 200°C.
File posolimo, dodamo nekaj kapljic olja oljne ogrščice in svež peteršilj.
3.Papir za peko ovijemo čez fileja, pekač postavimo v pečico in pečemo približno 25 minut.
4.Po koncu peke odstranimo papir za peko in postrežemo ob zeleni proseni kaši z bučnimi semeni. Po želji pokapljamo še z nekaj kapljicami bučnega olja.
Zelena prosena kaša z bučnimi semeni in osličem je vedno odličen lahek obrok ali za kosilo ali za večerjo.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Zelena prosena kaša z bučnimi semeni

Izdelek iz nasveta:
Jedilna bučna semena – navadna
Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih.
Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.