Cake popsi z bučnimi semeni
Čas priprave:
30 minut
Čas kuhanja:
120 minut
Količina:
cca 70 kosov
Sestavine:
- 1 testo za bučno rulado Kocbek z bučnimi semeni -izdelano in pečeno po receptu
- 100 g biskvitnih piškotov Savoiardi – zmletih
- 80 g maslo – stopljeno
- 150 g Mascarpone – del lahko po želji zamenjamo z Ricotto
- 50 g marelične marmelade- naj ne bo presladka
- 400- 600 g čokolade bela, temnejša – po želji
- po želji vanili, bio limonina oz pom. lupinica, rum
- ročno nasekana bučna semena Kocbek (30 g)
- palčke za cake popse, lolli popse
- stojalo za popse
Postopek:
- Ohlajeno biskvitno podlogo (kot smo jo spekli po receptu za bučno rulado) nadrobljeno (multipraktik) premešamo z zmletimi piškoti. Nato pa pazljivo dodajamo mokre sestavine dokler se masa ne poveže. Če je presuha, dodamo mokre sestavine, če je premokra pa suhe (piškotne drobtine). Maso pustimo počivat v hladilniku. Oblikujemo kroglice (11-15 g) oziroma večje po želji in jih odlagamo na pladenj obložen s peki papirjem.Znova hladimo lahko tudi za krajši čas v zamrzovalniku.
2. Nad soparo stopimo čokolado, v katero bomo namočili kroglice.
3. Paličice za popse namočimo do 1 cm v čokolado in jih približno toliko potisnemo v vsako kroglico. Znova hladimo, lahko tudi za krajši čas v zamrzovalniku.
4. Ohlajene kroglice sedaj namočimo v čokolado in rahlo otresemo , da se odteče odvečna čokolada, potrosimo z nasekanim bučnim posipom.
Hranimo v hladilniku.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Jedilna bučna semena – navadna
Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.