Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

ReceptiCake popsi z bučnimi semeni

Cake popsi z bučnimi semeni

Čas priprave:

30 minut

Čas kuhanja:

120 minut

Količina:

cca 70 kosov

Sestavine:

  • 1 testo za bučno rulado Kocbek z bučnimi semeni -izdelano in pečeno po receptu
  • 100 g biskvitnih piškotov Savoiardi – zmletih
  • 80 g maslo – stopljeno
  • 150 g Mascarpone – del lahko po želji zamenjamo z Ricotto
  • 50 g marelične marmelade- naj ne bo presladka
  • 400- 600 g čokolade bela, temnejša – po želji
  • po želji vanili, bio limonina oz pom. lupinica, rum
  • ročno nasekana bučna semena Kocbek (30 g)
  • palčke za cake popse, lolli popse
  • stojalo za popse

Postopek:

  1. Ohlajeno biskvitno podlogo (kot smo jo spekli po receptu za bučno rulado) nadrobljeno (multipraktik) premešamo z zmletimi piškoti. Nato pa pazljivo dodajamo mokre sestavine dokler se masa ne poveže. Če je presuha, dodamo mokre sestavine, če je premokra pa suhe (piškotne drobtine). Maso pustimo počivat v hladilniku. Oblikujemo kroglice (11-15 g) oziroma večje po želji in jih odlagamo na pladenj obložen s peki papirjem.Znova hladimo lahko tudi za krajši čas v zamrzovalniku.

2. Nad soparo stopimo čokolado, v katero bomo namočili kroglice.

3. Paličice za popse namočimo do 1 cm v čokolado in jih približno toliko potisnemo v vsako kroglico. Znova hladimo, lahko tudi za krajši čas v zamrzovalniku.

4. Ohlajene kroglice sedaj namočimo v čokolado in rahlo otresemo , da se odteče odvečna čokolada, potrosimo z nasekanim bučnim posipom.

Hranimo v hladilniku.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Kocebek-bucna-semena-navadna-110 - Oljarna Kocbek

Izdelek iz nasveta:

Jedilna bučna semena – navadna

Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih. 

Poglej ostale recepte

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X