Kumarične rolice s svežim sirom in bučnim oljem
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
0 minut
Količina:
Za 2 osebi
Sestavine:
- 2-3 velike kumare
- Kremni sirni namaz (Philadelphia)
- Žlička Štajersko prekmurskega bučnega olja Kocbek
- Sveži drobnjak
- 30 g nasekljana bučna semena
- Salama – piščančje prsi
- Daljši zobotrebci (dekorativni)
- Papirnate brisačke
Postopek:
- Kumare z nožekom za lupit nastrgamo na dolge, tanke rezine in jih polagamo na trdo podlago, eno čez drugo – z razmakom dober centimeter. Ko so tako položene jih popivnamo s papirnato brisačko.
2. V posodici zmešamo kremni sirni namaz z bučnim oljem v namaz in premažemo kumare, ter posipamo z nasekljanim svežim drobnjakom. (To nam bo dalo svežino)
3. Nato po vsej površini razporedimo salamo – tanko narezane piščančje prsi.
Posipamo z mletimi slanimi bučnimi semeni.
4. Kumare nato zvijemo kontra temu, kako smo jih polagali, da dobimo dolgo ruladico.
5. Nato z daljšimi zobotrebci zatakmeno v to kumarično ruladico in narežemo na kose cca 2 cm debeline.
6. Rolice postavimo na krožnik in jih pokapljamo z bučnim oljem in posipamo z bučnimi semeni.
Kumarične rolice z bučnim oljem so vedno odlična poslastica za predjed s katero boste zagotovo navdušili.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Kumarične rolice z bučnim oljem
Izdelek iz nasveta:
Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.