Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

NasvetiKulinarična eksplozija okusov #2 – 𝐈𝐳 𝐃𝐮𝐛𝐚𝐣𝐚 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐨

Kulinarična eksplozija okusov #2 – 𝐈𝐳 𝐃𝐮𝐛𝐚𝐣𝐚 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐨

Kulinarično doživetje v oljarni Kócbek

Po izjemno uspešnem lanskoletnem kulinaričnem dogajanju v osrčju Prlekije je oljarno Kócbek znova obiskal Libanonski kuharski chef Georges Chihane, ki že vrsto let živi in dela v prestolnici Arabskih emiratov – Dubaju. Že lansko leto je s svojimi kreacijami jedi navdušil goste oljarne Kocbek, ki so se prepustili kulinaričnim dobrotam prepletanja izjemnih jedi z dodatkom buč in bučnega olja. Gostje so jedi z bučnim oljem okušali na povsem novi dimeziji kulinaričnega ustvarjanja.

Jedi z bučnim oljem

V štirih zaporednih kulinaričnih večerih je kuharski chef goste popeljal skozi enajst hodnim degustacijskim meni, kjer je v vsako jed vkomponiral lokalne sestavine domačih pridelovalcev. Od buč, bučnih semen in bučnega olja, ki so bili rdeča nit ustvarjanja kreativnih jedi so gostje ob vinski spremljavi vin MOVIA – Aleša Kristančiča, lahko okusili še dve posebni jedi pripravljeni z izdelki EkoSirarne (ekološke kmetije Kukenberger).

Chef, ki prihaja naravnost iz Dubaja je goste razvajal z dobrotami z bučnim oljem.

“Bučno olje ni prepoznaven izdelek v mojem domačem kraju (Libanonu), saj se pri kreiranju jedi zanašamo na oljčna olja. Prav tako v Dubaju, kjer živim in delam. Vendar je bučno olje s svojim neprekosljivim okusom tako pristno za kombiniranje, de sem se ga zlahka privadil. V preteklosti sem tekom svoje poklicne kariere poskusil veliko različnih bučnih olj, a ko sem se prvič (pred 13 leti) srečal s Kocbekovim bučnim oljem je bil to najboljši edinstveni izdelek, kar sem jih kdaj okusil,”

je povedal chef Chihane

 

O CHEFU:

Georges Chihane je odraščal v družini kuharjev in še danes ponosno stopa po družinskih stopinjah. V Libanonu je diplomiral iz hotelirstva in nato nadaljeval s študijem magisterija Capitale de la Gastronomie na inštitutu Paul Bocuse v Lyonu Francija. Tam je svoje znanje nadgradil s kuharskimi tehnikami in začel kuharsko kariero kot commis chef, kjer je raziskoval svojo strast do kuharske kreative.

 

V pekarni Paul Bakeries so kmalu prepoznali njegove talente in ga povabili v Dubaj kot izvršnega kuharja (executive chef) za njihovo regionalno franšizo. Nadaljeval je s pridobivanjem izkušenj v zalivski regiji in odprl številne domače koncepte v različnih državah v ključno s Katarjem, Bahrajnom, Jordanijo in Savdsko Arabijo. Trenutno je njegovo delo osredotočeno na vodenje kulinaričnega razvoja distribucije prehrane kjer prevzema vodilno mesto kulinaričnega svetovalca za različne hotele in restavracije. 

Je član upravnega odbora Qatar Culinary Professionals, Emirates Culinary Guild ter certificirani sodnik World Chefs in WACS. Ikonično svetovno združenje Chaines Des Rotisseurs mu je nedavno podelilo častno priznanje Maître Rotisseur.

AF_05691-Edit

European Young Chef - Boštjan Volk

Kuharskemu chef-u Georges-u Chihane bo družbo delal tudi Boštjan Volk,  ki je v lanskem letu v Franciji prejel prvo mesto na 7.tekmovanju European Young Chef.

Dobitnik evropske prve nagrade mladih kuharjev je s svojo izjemno sladico navdušil komisijo, ki ga je tako uvrstila v sam vrh mladih kuharskih chefov. Boštjan bo na dan kulinaričnih večerij poskrbel, da bodo gostje lahko uživali v njegovi izjemno dodelani slovenski sladici, ki bo seveda prepletena tudi z zgodbo bučnega olja!

Boštjan Volk, 25-letni kuhar iz Plešivca, je izjemen mladenič, ki mu je bilo gostinstvo položeno v zibelko. Saj je rojen v družino Volk, ki se z gostinstvom ukvarja že več rodov. Z mamo Tatjano se je rad »smukal« po kuhinji domače gostilne, strast do kuhanja ga je kasneje vodila na Srednjo šolo za storitvene dejavnosti Velenje in nato na Višjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer je diplomiral. Izjemno talentiran kuhar, ki v svoje jedi vključuje predvsem lokalne proizvode je osvojil že veliko nagrad in priznan, med pomembnejšimi je tudi srebrna medalja na svetovnem kulinaričnem prvenstvu Villeroy & Bosch 2022 v Luksembugu.

Enajst hodni degustacijski meni z vinsko spremljavo MOVIA - Aleša Kristančiča

Priznan kuharski chef Georges Chihane  se bo po nepozabni kulinarični izkušnjo v oljarni Kocbek ponovno vrnil prihodnje leto 2025. Gostje bodo znova lahko uživali jedi z bučnim oljem. 

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X