Ravioli na motovilčevi posteljici z bučnim oljem
Čas priprave:
5 minut
Čas kuhanja:
10 minut
Količina:
2 osebi
Sestavine:
- 250 g ravioli (kupite lahko različne okuse),
- 5 manjših češnjevih paradižnikov,
- 30 g posušenih paradižnikov,
- 1 česen,
- Motovilec,
- parmezan v lističih,
- bučno olje.
Postopek:
- Raviole skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, jih odcedimo.
- Na koščke narežemo posušen paradižnik in strok česna.
- V ponvici segrejemo bučno olje, dodamo česen in po slabi minuti še posušen paradižnik. Ko se paradižnik zmehča, dodamo še na koščke narezan češnjev paradižnik. Takoj za tem (preden paradižnik spusti vodo) dodamo kuhane raviole. Vse skupaj premešamo.
- Na krožnik naložimo šopke motovilca in na motovilec položimo kuhane raviole.
- Pripravljeno jed posipamo s parmezanom v lističih in pokapamo z bučnim oljem. Za piko na i pa lahko dodate tudi drobljena bučna semena.
Naj bodo vaši ravioli z bučnim oljem nekaj posebnega!
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Ravioli z bučnim oljem
Izdelek iz nasveta:
Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.