Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

ReceptiTestenine z bučo in puranjimi koščki

Testenine z bučo in puranjimi koščki

Čas priprave:

5 minut

Čas kuhanja:

10 minut

Količina:

2 osebi

Sestavine:

  • 250 g testenin z bučnimi semeni in bučnim oljem,
  • 200 g olupljene oranžne jedilne buče,
  • 3 stroki česna,
  • 200 ml rastlinske smetane,
  • 4 žlice olja oljne ogrščice ali hladno stiskanega sončničnega olja,
  • 1 žlička soli,
  • 300 g puranjih prsi,
  • 20 g mletih bučnih semen.

Postopek:

  1. Bučo narežemo na manjše kocke (manjši kot so koščki, krajši bo čas kuhanja). Česen nasekljamo. V ponvi segrejemo olje oljne ogrščice in nanj vsujemo narezano bučo in česen. Med stalnim mešanjem pražimo 5 minut.
  2. Po preteku 5 minut dolijemo malo vode in zmanjšamo ogenj ter pokrito dušimo približno 20 minut.
  3. Ko je buča že zelo mehka in počasi razpada (po 20 minutah), dodamo rastlinsko smetano za kuhanje in sol po okusu. Na blagem ognju kuhamo še 5 minut. Iz ponve vzamemo nekaj koščkov cele buče in jih prihranimo.
  4. Po koncu kuhanja dobro premešamo, buča bo začela razpadati in nastala bo oranžna kremna omaka. V primeru, da želite povsem gladko omako brez koščkov buče ali česna, jo pretlačite s paličnim mešalnikom.
  5. V ponvici popražimo na koščke (ali trakce) narezano puranje meso.
  6. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
  7. Ko so testenine kuhane, jih dodamo praženim koščkom piščančjega mesa in prelijemo z omako iz buč ter dodamo koščke buče, ki smo jo prihranili. Vse skupaj premešamo.
  8. Serviramo na krožnik in pokapamo z bučnim oljem ter posipamo z mletimi bučnimi semeni.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Izdelek iz nasveta:

Štajersko prekmursko bučno olje  z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.

Poglej ostale recepte

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X