Testenine z bučo in puranjimi koščki
Čas priprave:
5 minut
Čas kuhanja:
10 minut
Količina:
2 osebi
Sestavine:
- 250 g testenin z bučnimi semeni in bučnim oljem,
- 200 g olupljene oranžne jedilne buče,
- 3 stroki česna,
- 200 ml rastlinske smetane,
- 4 žlice olja oljne ogrščice ali hladno stiskanega sončničnega olja,
- 1 žlička soli,
- 300 g puranjih prsi,
- 20 g mletih bučnih semen.
Postopek:
- Bučo narežemo na manjše kocke (manjši kot so koščki, krajši bo čas kuhanja). Česen nasekljamo. V ponvi segrejemo olje oljne ogrščice in nanj vsujemo narezano bučo in česen. Med stalnim mešanjem pražimo 5 minut.
- Po preteku 5 minut dolijemo malo vode in zmanjšamo ogenj ter pokrito dušimo približno 20 minut.
- Ko je buča že zelo mehka in počasi razpada (po 20 minutah), dodamo rastlinsko smetano za kuhanje in sol po okusu. Na blagem ognju kuhamo še 5 minut. Iz ponve vzamemo nekaj koščkov cele buče in jih prihranimo.
- Po koncu kuhanja dobro premešamo, buča bo začela razpadati in nastala bo oranžna kremna omaka. V primeru, da želite povsem gladko omako brez koščkov buče ali česna, jo pretlačite s paličnim mešalnikom.
- V ponvici popražimo na koščke (ali trakce) narezano puranje meso.
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- Ko so testenine kuhane, jih dodamo praženim koščkom piščančjega mesa in prelijemo z omako iz buč ter dodamo koščke buče, ki smo jo prihranili. Vse skupaj premešamo.
- Serviramo na krožnik in pokapamo z bučnim oljem ter posipamo z mletimi bučnimi semeni.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.