Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

Vse o naših
bučah Kocbek

Oljarna Kocbek

Buče skozi zgodovino

Ljudje že več stoletij vzgajamo vedno nove vrste, njihovo zdravilnost in kulinarično raznovrstnost pa smo odkrili šele v zadnjih desetletjih. V majhnih zelenkastih semenih namreč tiči cel kup hranilnih snovi, ki so nujno potrebne človeškemu telesu. Telo krepijo, mu dajejo energijo, poleg tega pa s svojimi hranilnimi snovmi pripomorejo k zdravju ali ga ohranjajo.

Zgodovina buč - Oljarna Kocbek
Bučna semena - Oljarna Kocbek

Oljarna Kocbek

Bučna semena

Zelo so pomembni minerali, kot so kalcij, železo, magnezij in nekateri mikroelementi (selen, cink), ter nenasičene maščobne kisline. Uspešno se uporabljajo pri zdravljenju funkcijskih motenj mehurja, že od nekdaj pa veljajo tudi za zdravilo proti črevesnim zajedavcem (trakuljavosti). Po najnovejših raziskavah je mogoče z učinkovinami v peškah zaustaviti hitro povečanje prostate, poleg tega se okrepi delovanje mehurja in zmanjša tiščanje na vodo. S pravočasnim preventivnim uživanjem bučnih pešk lahko bistveno zmanjšamo število operacij.

Buče spadajo med najstarejše zelenjadnice na svetu, saj jih najdemo že na jedilnikih starih Egipčanov, Kitajcev in drugih.

Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

KošaricaSubtotal

0.00
X