Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Degustacija

Ogled oljarne & pokušina
olja Kocbek

Oljarna Kocbek

Oljarna Kocbek - Predstavitev

Ko se je dedek Alojz Kocbek leta 1929 začel ukvarjati z mlinarstvom in kasneje z oljarstvom, si niti slučajno ni mislil, da bodo njegovi začetki zrasli v družinski posel, ki bo svetovno prepoznan po izdelkih najvišje kakovosti.

Oljarna Kocbek

Ogled oljarne

Prvovrstno doživetje spoznavanja Pomurja vam nudi vodeni ogled oljarne Kocbek, kjer lahko spoznate tradicionalni način predelave bučnega olja, ki se ohranja iz leta 1929.

Družinska tradicija oljarne še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združene v dobri kakovosti.

Skupine sprejemamo od ponedeljka do sobote v dopoldanskem času

od 1.januarja do 30.junija in od 20.avgusta do 24.decembra.

Potrebna rezervacija na telefon: 02 5689026 ali na info@kocbek.si

Ker je dedek Alojz začrtal pravo pot, tudi danes nadaljujemo tradicijo, ki nam omogoča izdelavo najboljših izdelkov, kar jih lahko naredimo. Še vedno uporabljamo isti mlin kot leta 1929 in še vedno obdelujemo olje na enak način kot takrat. In to bomo ohranili za vedno.

Oljarna Kocbek

Potek ogleda:

Degustacije za večje skupine

Ob prihodu najprej ponudimo našo suho salamo z bučnimi semeni.

Sledi predstavitev našega dela (zgodovine, nastanka bučnih semen, predelave bučnega olja, razlike med olji, kaj vse delamo in kako delamo…) nato sledi ogled predelave.

Po ogledu sledi degustacija 5 različnih olj, namaz z bučnimi semeni in bučnim oljem, peciva z bučnimi semeni in bučnim oljem ter naše čokolade z bučnimi semeni in bučnim oljem.

CENIK:

 • Cena celotne ponudbe je za skupine do 25 oseb 160 EUR
 • Nad 25 oseb se plača po osebi 6,50 EUR (DDV je vključen v ceno)
Ogled oljarne Kocbek - praženje
Unikatna pridelava - Oljarna Kocbek

Oljarna Kocbek

Degustacije

KOCBEK GOURMET – Certifikat Naše najboljše

Po prenovi oljarne Kocbek bodo gostje lahko z obiskom doživeli vrhunsko avtentično doživetje. Z obiskom v več kot 90 let stari oljarni bodo doživeli izkustvno na večih ravneh – fizični, čustveni, izkustveni, spiritualni, intelektualni in družebeni ravni ter se tako zlili v sam proces tradicionalne predelave, kot so to počeli naši predniki.

Stopite v svet personizirane izkušnje premium storitve in top gastronomije ter postanite del procesa tradicionalne predelave bučnega olja.

Voden ogleda oljarne s posebej pripravljeno degustacijo za manjše – individualne skupine. Vsak gost dobi svojo individualno pripravljeno degustacijo.

Cena na osebo je 25 EUR (max. 20.oseb)

(DDV je vključen v ceno)

 

UNIQUE EXPERIENCE – Multisenzorično izkustveno doživetje predelave bučnega olja

Podajte se na multisenzorično potovanje v oljarni, kjer že tretja generacija nadaljuje tradicijo predelave bučnega olja, te zaščitene kulturne dediščine Slovenije. Raziskovali boste zgodovino buč, vse od njihovega zorenja na poljih do pobiranja, čiščenja bučnih semen in mletja. Presenetili vas bodo z okušanjem lokalnih jedi, ki vsebujejo bučno olje. Ob tem boste lahko tudi ustvarjali svojo kulinarično izkušnjo z bučnim oljem in tako postali del družinske zgodbe.

Kako poteka doživetje:

 • Sprejem in pogostitev s prvim kulinaričnim pozdravom iz oljarne.
 • Predstavitev zgodbe in tradicije oljarne ter podajanje informacij o sami zgodovini buč, njihove uporabe, predelave olja in pomembnosti zaščitene geografske označbe.
 • Predstavitev okusnih jedi, ki se lahko pripravijo iz bučnega olja. Gostje poskusijo bučno rolado (tipično za naše kraje), bučni namaz, salamo z bučnimi semeni, testenine z bučnimi semeni, piškotke z bučnimi semeni…). Nekatere jedi si bodo gostje lahko pripravili sami.
 • Voden ogled oljarne, kjer se gostom predstavi potek dela, stroje za stiskanje, mlin, prešo in ponve, v katerih pražijo bučna semena.
 • Degustacije bučnega olja in obisk degustacijskih prostorov, kjer se gostje lahko sproščeno družijo ob kozarčku vina ali penine.

Cena na osebo je 45 EUR

Cena vključuje:

 • degustacijsko vodenje,
 • pokušino do 14 izdelkov,
 • kozarec penine in voda.
 • predpasnik in steklenička 20 ml ŠPBO olja. 

(DDV je vključen v ceno)

Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

KošaricaSubtotal

0.00
X