Bučna strnjenka

Bučna strnjenka

Sestavine

  • 10 dag sladkorja
  • 40 dag hokaido buče
  • 2 dl soka pomaranče
  • 0,2 dag škroba
  • 5 listov želatine
  • 3 dl sladke smetane
  • bučno olje
  • bučna semena
  • pečena testena mreža
  • menta

Karameliziramo sladkor. Dodamo očiščeno in narezano bučo, zalijemo s pomarančnim sokom in kuhamo tako dolgo, da se buča zmehča. Maso zgostimo s škrobom, jo odstavimo in razdelimo na dva dela. En del pustimo za dekoracijo. Drugi del spiriramo (pretlačimo ali zmiksamo) ter dodamo še prej namočeno in stopljeno želatino ter med ohlajanjem mešamo. Ko se masa začne ohlajati in gostiti, ji dodamo stepeno sladko smetano in narahlo premešamo. Maso vlijemo v z oljem namaščene silikonske modele in damo za približno dve uri v hladilnik. Strnjenko vzamemo iz modela, jo položimo na krožnik, dodamo preostanek mase (omaka), pokapamo z bučnim oljem ter potresemo s praženimi in nasekljanimi bučnimi semeni. Okrasimo s pečeno testeno mrežo in mento ter ponudimo.