Bučni mošnjički

Bučni mošnjički

Sestavine

  • 12 kosov vlečenega testa (10×10 cm)
  • 1 zelena bučka
  • 1 rumena buča
  • 2 porova lista
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 1 žlica bučnih semen
  • 1 žalotka
  • 1 žlica bučnega olja
  • 1 žlica vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Jajca grobo naribamo. Zeleni buči odrežemo samo zeleni del in ga narežemo na drobne rezance. Rumeni buči odstranimo lupino ter semena, nato meso buče narežemo na cca. 5 cm dolge rezance. Šalotko sesekljamo in prepražimo skupaj z rezanci zelene buče. Solimo in popramo. Ohlajeno primešamo naribanemu jajcu, dodamo sesekljana bučna semena, kis in bučno olje. Por narežemo na dolge trakove in jih rahlo blanžiramo. Žličko nadeva iz buč in jajca damo na sredino vlečenega testa, navlažimo robove testa in zavijemo v mošnjiček. V mesto kjer se stikajo robovi testa, vstavimo še rezine rumene buče ter vrat mošnjička zavežemo s trakcem iz pora. Mošnjiček zlato rumeno ocvremo in ponudimo.