Jelenov tartarec

Jelenov tartarec

Sestavine

  • 35 g jelenovega hrbta
  • 4 g rafiniranega olja
  • 6 g koruzne polente
  • bučno olje
  • 15 g kostanjevega pireja
  • 6 g bučnih semen
  • 10 g marmelade iz jurke
  • 1 rumenjak
  • 2 g masla
  • 4 g jurčkov
  • 2 g vinskega kisa
  • sladka smetana
  • timijan
  • majaron
  • brinove jagode
  • lovorjev list

V olje za cvrtje damo vse začimbe in ga rahlo segrevamo, da ga začimbe aromatizirajo. V vroč krop vsujemo polento (3:1) in jo skuhamo. Dodamo še maslo in sladko smetano (na pol litra vode, 3 dcl smetane). Ko se ohladi, dodamo še rumenjak in bučno olje. Na tanko namažemo po pekaču, potresemo s praženimi bučnimi semeni in damo v pečico na 120 stopinj Celzija za 2 uri. File jelena (zamrznjeno) narežemo na 3×3 mm, ga mariniramo z zeliščnim oljem in solimo. Jurčke na tanko narežemo, solimo, popramo, dodamo kis in bučno olje. Na krožnik drapiramo jurkino marmelado, nato tatarec jelena, nanj žličnik kostanjevega pireja in jurčke. Dekoriramo s polentinim čipsom in svežimi zelišči.