Juha iz zelenih bučk in zelene

Juha iz zelenih bučk in zelene

Sestavine: (za 3-4 krožnike juhe)

  • 2 čebuli
  • 1 bučka
  • 1 steblo zelene
  • 3 žlice olja oljne ogrščice
  • 1 žlička soli
  • 400ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • 3-4 žličke kisle smetane
  • bučno olje

Priprava:

  1. Čebulo, zeleno in bučko narežemo na majhne kose. Na olju oljne ogrščice najprej prepražimo čebulo in zeleno toliko časa, da čebula rahlo »oveni«, nato dodamo na kose narezano bučko.
  2. Pražimo še 5 minut in vmes večkrat premešamo. Po pretečenem času dodamo vodo ali zelenjavno jušno osnovo in pustimo da rahlo vre približno 20 minut.
  3. Izklopimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in premešamo.
  4. Po želji lahko vsak krožnik juhe okrasimo z žličko kisle smetane in bučnim oljem.