Kremna pena iz hobotnice

Kremna pena iz hobotnice

Sestavine

  • krompir
  • hobotnica
  • sol
  • poper
  • maslo
  • Co2 bombice
  • hladno stiskano bučno olje

Krompir in hobotnico skuhamo ter oboje prepasiramo in zmešamo do gladke, gosto tekoče mase. Da razredčimo maso, lahko dodajamo zelenjavno jušno osnovo. Začinimo po žželji s soljo, poprom ter dodamo šše malo masla. Sifon za smetano napolnimo z maso in dodamo (bombice – co2). Sifon damo v toplo vodno kopel, da dosežemo žželjeno temperaturo. Nato stisnemo v coctail kozarec penasto kremo ter prelijemo s par kapljicami hladno stiskanega bučnega olja. Mogoče dodamo še kakšen koššček kuhane hobotnice. Predlog: Hitrejšša varianta je tudi to, da pripravite iz krompirja in hobotnice hobotnično solato s hladno stiskanim bučnim oljem.