Mousse bučnega olja

Mousse bučnega olja

Sestavine

  • 400g bele čokolade
  • 90g sladkorja
  • 30g masla
  • 8 jajc
  • 8 žlic kave
  • 1 dcl toplega mleka
  • 0,5l sladke smetane
  • 8 listov želatine
  • strok vanilije – nastrgan z noževo konico
  • bučno olje

Jajca, sladkor, rum, vanilij, penasto umešamo, dodamo toplo mleko in kuhamo (mešamo z metlico), nad soparo v vodni kopeli, dokler se krema ne zgosti. Ko je gosta in topla ji dodamo predhodno v hladno vodo namočene in ožete liste želatine, ter maso ohladimo. Ohlajeni masi dodamo ohlajeno belo čokolado,ki smo ji dodali maslo in kavo, ter bučno olje. Bučnega olja dodamo glede na intenzivnost barve in okusa, ki ga želimo doseči. Dodamo še stepeno sladko smetano, ter napolnimo v modele.