Ocvrtki iz buč

Ocvrtki iz buč

Sestavine

  • 4 srednje velike bučke (cukini)
  • 4 rumenjaki
  • 20 dag ostre moke
  • 20 dag slanega sira (feta)
  • 1 žlica sesekljanega kopra
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 čebula
  • muškatni orešek
  • sol
  • poper

Bučke operemo, odrežemo konce, olupimo in skupaj s čebulo naribamo v večjo skledo. Primešamo moko, zdrobljeni sir, rumenjake, solimo, popopramo, dodamo sesekljani peteršilj, koper, naribani muškatni orešek. Vse sestavine dobro premešamo. V ponev nalijemo hladno stiskano sončnično olje, ga segrejemo in ko je ogreto, z žlico iz zmesi oblikujemo žličnike ter jih dajemo v segreto olje. Na srednje vročem olju cvremo nekaj minut, med cvrtjem jih tudi obrnemo, da dobijo rumeno barvo. S penovko jih pobiramo iz olja in odcedimo na kuhinjskem papirju, da niso mastni. Dober tek.