Polpeti iz bučk in ovsenih kosmičev

Polpeti iz bučk in ovsenih kosmičev

Sestavine (za 2 osebi):

  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • 100g finih ovsenih kosmičev
  • 1 jajce
  • 50g parmezana
  • 1 žlička soli

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220°C. Bučko operemo in nastrgamo v manjšo skledo ter pustimo stati okoli 10 minut. Česen olupimo in narežemo na majhne kose.
  2. V ločeno skledo vsujemo ovsene kosmiče, sol in parmezan. Dodamo česen.
  3. Z rokami zajamemo nastrgane kose bučk in jih dobro ožamemo, da se znebimo prevelike količine tekočine. Ožete bučke dodamo k ovsenim kosmičem in premešamo.
  4. Mešanici dodamo jajce in znova premešamo. Mešamo približno 5 minut, da se vse sestavine dobro povežejo.
  5. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo kroglice ali majhne okrogle polpete, ki smo jih oblikovali iz pripravljene zmesi.
  6. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut.