Zeleni kuskus

Zeleni kuskus

Sestavine

  • kuskus
  • šarlotka ali por ali rdeča čebula
  • mlad rumen korenček
  • bučno olje
  • hladno stiskano bučno olje

V ponvici prepražite šarlotko (ali por ali rdečo čebulo) na nekaj kapljicah bučnega olja. Dodajte očiščen in na koščke narezan korenček ter dušite nekaj minut. Korenček je lahko še hrustljav. Zalijete z vodo in zavrite. Odstavite in vmešajte kuskus. Počakajte da kuskus vpije tekočino in premešajte. Po želji začinite z nekaj kapljicami hladno stiskanega bučnega olja ali s štajersko prekmurskim bučnim oljem. Uporabite kot prikuho mesnim jedem ali kot samostojno brezmesno jed. Zraven se poda kozarec suhega ali polsuhega chardonaya; zanimiva je tudi kombinacija s suhim, nekoliko bogatejšim tramincem. Dober tek.