Naša zgodba

Oljarna Kocbek

Pisalo se je leto 1929 ...

… Alojz Kocbek je kupil posestvo in se začel ukvarjati z mlinarstvom in kasneje še z oljarstvom. Svoje znanje in izkušnje je prenašal iz roda v rod, vsaka generacija pa je dodala nekaj svojega. Izkušnje in zahteve trga so vzrok, da vam danes lahko nudimo najbolj čista in naravna olja iz izbranih semen, ki so dozorela na poljih še neokrnjene narave. Najdete nas na Stari Gori ob glavni cesti, ki Vas popelje v smeri Gornja Radgona — Radenci — Kapela — Sveti Jurij ob Ščavnici. To je severovzhodni del Slovenije, Ščavniška dolina v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini Blaguškega jezera.

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Od leta 1994 se kot edini ukvarjamo s hladnim stiskanjem, kjer se semena ne obdelujejo (meljejo, pražijo in stiskajo), temveč se s posebno stiskalnico olje iztisne neposredno iz semen. Pri tem postopku je maks. temperatura obdelave 40° C in tako dobimo popolnoma naravno olje, ki je po vonju, barvi in okusu skoraj identično semenu.

Kocbek O

Oljarna Kocbek

Predstavitev

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami nudimo vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena nerafinirana olja.

Olja proizvajamo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov…). Naša posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje. Najdete nas na Stari Gori ob glavni cesti, ki Vas popelje v smeri G. Radgona – Radenci – Kapela – Sveti Jurij ob Ščavnici – Ptuj. To je SV del Slovenije, Ščavniška dolina v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini neokrnjene narave Blaguškega jezera.

Naši izdelki
Bučna olja - Oljarna Kocbek