Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Že od leta 1929

Zgodba
Oljarne Kocbek

Oljarna Kocbek

Pisalo se je leto 1929...

Ker je dedek Alojz začrtal pravo pot, tudi danes nadaljujemo s tradicijo, ki nam omogoča izdelavo najboljših izdelkov, kar jih lahko naredimo. Še vedno uporabljamo isti mlin kot leta 1929 in še vedno obdelujemo olje na enak način kot takrat. In to bomo ohranili za vedno.

Izkušnje in zahteve trga so vzrok, da vam danes lahko nudimo najbolj čista in naravna olja iz izbranih semen, ki so dozorela na poljih še neokrnjene narave

Strastni smo v tem, kar počnemo, in naš cilj je preprost. Naj gre za bučno olje ali čokolado – izdelati želimo najboljše izdelke, kar jih lahko. Želimo, da našo strast okusite v vseh naših izdelkih in da naša strast postane vaša strast.

Oljarna Kocbek

Tretja generacija

Znanje Alojza Kocbeka se je prenašalo in negovalo skozi generacije, danes pa odgovornost družine nosi njegov vnuk Gorazd Kocbek. Gorazd čuti veliko spoštovanje in globoko hvaležnost za to znanje, zato še naprej razvija znamko KÓCBEK kot v prihodnost zazrto podjetje v tesni povezavi s preteklostjo.

Unikatna pridelava - Oljarna Kocbek

Oljarna Kocbek

Unikatna pridelava

Da vam lahko ponudimo bučno olje, ki je brezkompromisno najvišje kakovosti, se zahvaljujemo naravnim danostim našega okolja. Naša lokacija v Prlekiji ima najboljše klimatske pogoje in zemljo na svetu in tukaj uspevajo najboljše buče, ki nam dajo najboljše bučno seme in zato lahko pridelamo najboljše bučno olje.

V postopku pridelave olja ne uporabljamo hitrega ali visokega segrevanja, ne iščemo bližnjic in ne dodajamo barvil, gostil ali konzervansov.

Bučno olje je lahko dodatek raznim jedem in solatam, uporabljamo pa ga tudi za pripravljanje toplih jedi, ki jim pričaramo poseben poudarek ali kanček drugačnosti.

Da lahko izbirate med različnimi olji v naši ponudbi, uporabljamo dva postopka pridelave: toplo stiskanje – tradicionalen postopek pridelave in hladno stiskanje

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami nudimo vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena nerafinirana olja.

Najdete nas na Stari Gori ob glavni cesti, ki Vas popelje v smeri G. Radgona – Radenci – Kapela – Sveti Jurij ob Ščavnici – Ptuj. To je SV del Slovenije, Ščavniška dolina v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini neokrnjene narave Blaguškega jezera.

Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

KošaricaSubtotal

0.00
X