Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

ReceptiŠarkelj z bučnim oljem in bučnimi semeni

Šarkelj z bučnim oljem in bučnimi semeni

Čas priprave:

10 minut

Čas kuhanja:

1 ura in 10 minut

Količina:

1 okrogel pekač premera 23 cm, 16-18 kosov

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 170 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 ml bučnega olja
  • 100 g kisle smetane / jogurta
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 40 g nasekljanih bučnih semen

Postopek:

  1. Stepemo jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodamo bučno olje in kislo smetano ali jogurt in zmes premešamo.

2. Dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in nasekljana bučna semena. Mešamo ravno toliko, da je zmes enakomerna.

3. Zmes zlijemo v pekač, ki ga prej premažemo z maslom in posujemo z moko. Šarkelj pečemo 50 minut na 190° C.

4. Pred postrežbo lahko šarkelj okrasimo s stepeno smetano in bučnimi semeni ali bučnim čipsom.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Izdelek iz nasveta:

Štajersko prekmursko bučno olje  z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.

Poglej ostale recepte

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X