Šarkelj z bučnim oljem in bučnimi semeni
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
1 ura in 10 minut
Količina:
1 okrogel pekač premera 23 cm, 16-18 kosov
Sestavine:
- 4 jajca
- 170 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 70 ml bučnega olja
- 100 g kisle smetane / jogurta
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- 40 g nasekljanih bučnih semen
Postopek:
- Stepemo jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodamo bučno olje in kislo smetano ali jogurt in zmes premešamo.
2. Dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in nasekljana bučna semena. Mešamo ravno toliko, da je zmes enakomerna.
3. Zmes zlijemo v pekač, ki ga prej premažemo z maslom in posujemo z moko. Šarkelj pečemo 50 minut na 190° C.
4. Pred postrežbo lahko šarkelj okrasimo s stepeno smetano in bučnimi semeni ali bučnim čipsom.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.