Polnozrnat sendvič s tuno, avokadom in bučnim oljem
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
0 minut
Količina:
Za 2 osebi
Sestavine:
- 1 rustikalna polnozrnata bageta
- Kremni sirni namaz
- Strok česna
- Kisla smetana
- Tuna (lahko v lastnem soku)
- Bučna semena (30 g)
- 1 avokado
- Bučno olje
- Limona – po želji
Postopek:
- Kremni sirni namaz dodamo stisnjen česen in žličko kisle smetane ter ga zmešamo in pustimo da se v hladilniku strdi.
- Avokadovo sredico s koščico izdolbemo in narečemo na krhlje. (Po želji lahko tudi na manjše dele.
- Tunino odcedimo njenega lastnega soka, bučna semena sesekljamo in jih primešamo k tuni. Vse skupaj prelijemo z žljico bučnega olja in zmešamo.
- Rustikalno bagetko narežemo na polovico in nato po srdini še na pol. S kremnim sirom namažemo kruh in nato z žlico obložimo pripravljen tunin namaz. (Tukaj lahko malo pokapljamo z limoninim sokom).
- Nato čezen položimo avokadove krhlje in nato še dodamo z majhno žličko še kremni namaz s kislo smetano, da dobi sendviček svežino.
- Vse skupaj pokapljamo z bučnim oljem.
- Polnozrnat sendvič ponudimo kot malico ali kot prigrizek.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Polnozrnat sendvič z bučnim oljem
Izdelek iz nasveta:
Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.
Objavite komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.