Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

ReceptiPolnozrnat sendvič s tuno, avokadom in bučnim oljem

Polnozrnat sendvič s tuno, avokadom in bučnim oljem

Čas priprave:

10 minut

Čas kuhanja:

0 minut

Količina:

Za 2 osebi

Sestavine:

  • 1 rustikalna polnozrnata bageta
  • Kremni sirni namaz
  • Strok česna
  • Kisla smetana
  • Tuna (lahko v lastnem soku)
  • Bučna semena (30 g)
  • 1 avokado
  • Bučno olje
  • Limona – po želji

Postopek:

  1. Kremni sirni namaz dodamo stisnjen česen in žličko kisle smetane ter ga zmešamo in pustimo da se v hladilniku strdi.
  2. Avokadovo sredico s koščico izdolbemo in narečemo na krhlje. (Po želji lahko tudi na manjše dele.
  3. Tunino odcedimo njenega lastnega soka, bučna semena sesekljamo in jih primešamo k tuni. Vse skupaj prelijemo z žljico bučnega olja in zmešamo.
  4. Rustikalno bagetko narežemo na polovico in nato po srdini še na pol. S kremnim sirom namažemo kruh in nato z žlico obložimo pripravljen tunin namaz. (Tukaj lahko malo pokapljamo z limoninim sokom).
  5. Nato čezen položimo avokadove krhlje in nato še dodamo z majhno žličko še kremni namaz s kislo smetano, da dobi sendviček svežino.
  6. Vse skupaj pokapljamo z bučnim oljem.
  7. Polnozrnat sendvič ponudimo kot malico ali kot prigrizek.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Polnozrnat sendvič z bučnim oljem

Štajersko prekmursko bučno olje

Izdelek iz nasveta:

Štajersko prekmursko bučno olje  z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.

Poglej ostale recepte

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X