Stročji fižol v solati s kislo smetano in bučnim oljem
Čas priprave:
3 minut
Čas kuhanja:
8 minut
Količina:
2 osebe
Sestavine:
- 300g svežega ali zamrznjenega stročjega fižola
- 5 žlic bučnega olja
- 2 žlički soli
- nekaj žlic kisle smetane
Postopek:
1. Segrejemo približno ½ litra vode. Ko voda zavre, vanjo vsujemo stročji fižol in kuhamo približno 8 minut, do mehkega.
2. Po koncu kuhanja odlijemo vodo in stročji fižol prestavimo v skledo.
3. Dodamo bučno olje, kislo smetano in premešamo. Po potrebi solimo.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.
Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.





Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.