
Testenine s piščancem z bučkami in bučnim oljem
Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
45 minut
Količina:
3 osebe
Sestavine:
- 1 bučka
- 500g filejev piščančjih prsi
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici bučnega olja
- 200ml sladke smetane
- 2 žlički soli
- 300g testenin
Postopek:
1. Piščančje prsi operemo in narežemo na majhne kose.
2. Bučko narežemo na kocke, česen sesekljamo.
3. Olivno olje segrejemo v ponvi, dodamo kocke bučke in česen ter pražimo približno 20 minut. Vsakih nekaj minut premešamo.
4. Med praženjem segrejemo približno 1 liter osoljene vode do vretja. Ko začne vreti, vanjo stresemo testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži. Ko so skuhane, odlijemo vodo, jih oplaknemo s svežo hladno vodo in pustimo v loncu.
5. Po 20 minutah praženja bučk in česna dodamo meso. Ob stalnem mešanju pražimo približno 5 minut, nato pokrijemo in na srednji temperaturi kuhamo še 15 minut. Po 15 minutah odstranimo pokrovko in pustimo kuhati še vsaj 5 minut, da odvečna voda, ki so ji izločile bučke izpari.
6. Bučkam in piščancu prilijemo sladko smetano, solimo in mešamo še nekaj minut.
7. Odstavimo in v omako vsujemo skuhane testenine.
8. Testenine postrežemo prelite z nekaj žlicami bučnega olja.
Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek
Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek.

Izdelek iz nasveta:
Kocbek štajersko prekmursko bučno olje
Olja, pakirana pod etiketo svetle barve so narejena iz semen, ki smo jih odkupili od pridelovalcev in ustrezajo našim kriterijem za predelavo.
Post a Comment
Za objavo komentarja se morate prijaviti.