Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna.

Oljarna Kocbek

ReceptiZelena prosena kaša z bučnimi semeni in osličem

Zelena prosena kaša z bučnimi semeni in osličem

Čas priprave:

15 minut

Čas kuhanja:

30 minut

Količina:

Za 2 osebe

Sestavine:

  • 200g prosene kaše
  • 30g bučnih semen
  • 2 žlici štajerskega prekmurskega bučnega olja
  • 1-2 žlički soli oz. po okusu
  • 2 večja fileja osliča brez kosti
  • olje oljne ogrščice
  • svež peteršilj (po želji)

Postopek:

1.Proseno kašo skuhamo v 2-3x količini vode oz. po navodilu na embalaži. Ko povre vsa voda in je kaša skuhana, vmešamo sol in bučno olje. Bučna semena grobo zmeljemo v mlinčku ali stremo v terilniku ter jih vmešamo v proseno kašo.

2.File osliča operemo s toplo vodo in ju položimo na pekač, obložen z večji kosom papirja za peko. Pečico segrejemo na 200°C.

File posolimo, dodamo nekaj kapljic olja oljne ogrščice in svež peteršilj.

3.Papir za peko ovijemo čez fileja, pekač postavimo v pečico in pečemo približno 25 minut.

4.Po koncu peke odstranimo papir za peko in postrežemo ob zeleni proseni kaši z bučnimi semeni. Po želji pokapljamo še z nekaj kapljicami bučnega olja.

Prejmite knjižico receptov z izdelki Kócbek

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli izbrane recepte oljarne Kócbek. 

Kocebek-bucna-semena-navadna-110 - Oljarna Kocbek

Izdelek iz nasveta:

Jedilna bučna semena – navadna

Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, da so semena vzgojena pri lokalnih pridelovalcih. 

Poglej ostale recepte

Objavite komentar
Oljarna Kocbek Sledite nam na instagramu

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

0

Košarica



Subtotal

0.00
X